השקעות נדל”ן בחו”ל

האם ואיפה להשקיע בחו"ל? שוק הנדל"ן בצפון אנגליה ממשיך לפרוח.

סכום השקעות הנדל"ן בחו"ל של ישראלים שמשקיעים בנדל"ן מעבר לים עולה כל שנה ושנה. בשנים האחרונות מי שהשקיע באנגליה מרוויח ובגדול.
מאת מערכת רנקו | 26.08.21

אם היה עלינו לגבש רשימת T0P 5 עבור הטרנדים המובילים כיום בעולם ההשקעות בישראל, אז סביר להניח כי השקעות נדלן בחול היו זוכות להתברג בין שלושת המקומות הראשונים. ולא, לא מדובר בסיסמה או ברצון להביע דעה מסוימת אלא בעובדות קונקרטיות המגיעות מן השטח אשר ממחישות לנו בפועל כי ישנם דברים בגו. יש לא מעט סיבות להשקיע בנדל”ן בחו”ל, לראיה – ניתן להסתמך על נתונים היסטוריים אשר פרסם בנק ישראל לאורך השנים המציגים מספרים על עסקאות נדל”ן בחו”ל אשר בוצעו על ידיהם של משקיעים ישראלים:

  • בשנת 2007: סכום עסקאות כולל של 11 מיליון דולרים.
  • בשנת 2010: סכום עסקאות כולל של 52 מיליון דולרים.
  • בשנת 2016: סכום עסקאות כולל של 679 מיליון דולרים.
  • בשנת 2019: סכום עסקאות כולל של כ- 3 מיליארד דולרים.

*העסקאות כוללות רכישת קרקעות והשקעות באמצעותן של קרנות נדל”ן.

כאמור, נתונים אלה ממחישים את הצמיחה בהיקפי השקעות נדל”ן בנכסים מעבר לים אך בעיקר מגלמים את הבעת האמון של בעלי הון ישראלים בהשקעות נדל”ן זרות. השאלה הגדולה כמובן, היא: מה הופך את השקעות הנדל”ן בחו”ל לאפיק הנחשב לאטרקטיבי כל כך?

השקעות נדל”ן בחו”ל – מדוע בעצם?

 
  • סיבה ראשונה – גובה עלות הנכס: להבדיל ממחירי הנדל”ן בארץ,  מחירי הנדל”ן בחו”ל עשויים להיות אטרקטיביים יותר. כמה אטרקטיביים אתם תוהים? ובכן, זה עשוי להגיע לרמה שבה מחיר דירה במדינה אירופאית תעלה כמו מחירו של חדר אחד באזורי ביקוש בישראל כמו תל אביב וירושלים.  

  • סיבה שנייה – גובה מיסוי: מדינות שונות בעולם מקיימות הסכמי מס מול מדינת ישראל וזה מאפשר למשקיעים בתחום הנדל”ן ליהנות מהטבות ומתנאי מיסוי ייחודיים. 

  • סיבה שלישית – גובה תשואות: גובה התשואה הפוטנציאלית מהשקעות נדל”ן בחו”ל עשוי להיות גבוה משמעותית מזה של השקעות נדל”ן בישראל (במקרים מסוימים, הפער עשוי להסתכם בעד 10% הבדל!).

וכעת נעבור ל”זום אין” על מדינה בולטת באירופה אשר נחשבת ליעד אטרקטיבי עבור השקעות נדל”ן למשקיעים ישראלים.  

האם כדאי להשקיע באנגליה?

הנדל”ן הוא חלק מרכזי מן הכלכלה באנגליה, אשר למרות מגפת הקורונה והמשא ומתן המתיש על הברקזיט, היקף המחזורים בה גדלו משמעותית בין השנים 2019-2020. ב- 12.7.2021 פורסם באתר הבריטי ‘statista’ – פורטל המספק נתונים על הכלכלה העולמית, מגזרי תעשייה, שווקי צרכנות, דעת קהל, תקשורת, דמוגרפיה ומגמות מקרו-כלכליות, כי רק בשנה החולפת היקף עסקאות הנדל”ן באנגליה הגיע לסכום של 68.1 מיליארד פאונד. כשלעצמו זה אולי לא אומר הרבה, אך המספר המרשים מצטלב עם נתונים מקדימים אשר פורסמו ב- HM Revenue & Customs, האתר הרשמי של רשות המיסים הבריטית, כי היקף עסקאות הנדל”ן באנגליה רשם עליה מטאורית של כ- 50% בתוך פחות משנה אחת. אך מה הקטליזטור לכך? מה הופך את אנגליה למעצמת השקעות בנדל”ן?  הנה הסיבות העיקריות:

  • אנגליה ממוקמת חמישית ברשימת הכלכלות החזקות בעולם, עובדה התורמת רבות לאמון שהיא מקבלת ממשקיעים מרחבי העולם.

  • העסקאות מבוצעות בשפה האנגלית וזה מקל על הבירוקרטיה ומאפשר למשקיעים להיות מעורבים יותר.

  • הפאונד נמצא בשיעור שפל היסטורי (4.49 שקלים) מה שמקנה למשקיעים מישראל הזדמנות להשקיע בנדל”ן באנגליה במחירים אטרקטיביים יותר.

  • בנתונים מתאריך 21.7.2021 אשר פורסמו באתר TOPuniversities.com,  4 מתוך 10 המוסדות החינוכיים המובילים בעולם – נמצאים באנגליה: במקום השני והשלישי – אוניברסיטאות אוקספורד וקיימברידג’ ובמקום השביעי והשמיני – אימפריאל קולג’ לונדון ואוניברסיטת יו.סי.אל (אוניברסיטת קולג’ לונדון).

  • תוחלת החיים באנגליה היא בין הגבוהות ביותר באירופה (ואפילו בעולם), מה שיוצר ביקוש הולך וגובר לנדל”ן של דיור מוגן בה:

  • באנגליה קיים מחסור שנתי של כ- 14,000 מיטות אשפוז לקשישים.

  • כשלישי מבני ה- 85 באנגליה זקוקים לתמיכה סיעודית.

  • דיור מוגן באנגליה הוא תעשיה הולכת וצומחת אשר מגלגלת מדי שנה שנה כ- 20 מיליוני פאונד (שהם קצת יותר מ- 80 מיליון שקלים!).

  • פטור ממס על הכנסות שכירות של עד 12,500 פאונד בשנה.

  • פטור ממס רכישה עבור דירות שעלותן היא עד 125,000 פאונד.

  • באנגליה יש ביקוש אדיר למגורי דיור סוציאלי, שהן דירות עם עלות שכירות או עלות רכישה נמוכות אשר מיועדות לאנשים ממעמד כלכלי מאתגר: מובטלים, חסרי בית, בעלי הכנסות נמוכות, נכים, קשישים מקבלי קצבאות ועוד. עפ”י נתונים מספטמבר אשתקד אשר פורסמו באתר National Housing Federation, הארגון המייצג של אגודות הדיור אשר פועלות כיום באנגליה, מספר הבריטים שממתינים לדיור סוציאלי עומד על סדר גודל של 3.8 מיליון אנשים.

  • בשנים האחרונות השיקה הממשלה הבריטית תוכנית נרחבת לפיתוח צפונה של אנגליה. במסגרת התוכנית היא הפנתה משאבים רבים וביניהם השקעה של כ- 13 מיליארד פאונד לפיתוח תחבורה מהירה, 3.4 מיליארד פאונד לפיתוח פרויקטים בערי הצפון ועוד מיליארדי פאונד נוספים לפיתוח משמעותי של בתי ספר ואוניברסיטאות. שתיים מן ה”פנינות” הבולטות באזור הן הערים ליברפול ומנצ’סטר:  

ליברפול

עפ”י נתונים מאתר ZOOPLA, פורטל מוביל בתחום הנדל”ן בבריטניה, מחירי הנדל”ן בליברפול בשנת 2019 עמדו בממוצע על 173,991 פאונד. באפריל 2020 מחירי הנדל”ן בבריטניה צנחו בשיעור של 0.2% אולם מחירי הנכסים בליברפול הציגו התאוששות מהירה – כאשר מחירי הדירות בה טיפסו ל- 178,138 פאונד בחודש יוני ולמחיר של 184,251 פאונד בחודש נובמבר.  

למידע מורחב בנושא: השקעות נדלן בליברפול

מנצ’סטר 

בין השנים 2009-2019, מחירי הנדל”ן במנצ’סטר טיפסו ברמה של 24% כאשר בדומה לעליית המחירים בליברפול, ניתן לקשור זאת בהזרמת הכסף המסיבית לפיתוחו של אזור הצפון. אבל זה לא רק זה. אוכלוסיית מנצ’סטר צומחת במהירות בקצב אשר עולה על ממוצע הצמיחה הארצי. עפ”י Gladfish, פורטל ידע מוביל להשקעות נדל”ן בבריטניה, אחת הסיבות היא שיעור נגבוה של הסטודנטים אשר בוחרים להישאר בעיר לאחר סיום לימודיהם. עקב זאת, ישנן הערכות כי בעוד 4 שנים אוכלוסיית מנצ’סטר תגדל בכ- 125,000 תושבים מה שיגדיל באופן משמעותית את הביקוש לנדל”ן למגורים בה. 

למידע מורחב בנושא:

כמה מילות סיכום

שוק הנדל”ן האנגלי הוא רק קצה הקרחון של השקעות הנדל”ן בחו”ל. גם במדינות כמו יוון, ספרד, פורטוגל, פולין, הונגריה, קפריסין ועוד קיים פוטנציאל מינוף מנדל”ן אשר ראוי להכיר וללמוד עליו. על כל פנים, ראוי להתייעץ עם מומחים מנוסים אשר יוכלו לסייע לכם בקבלת החלטות נבונות.

*האתר איננו לוקח כל אחריות משפטית על המידע בכתבה ואין לראות בו ייעוץ משפטי ו/או ייעוץ על השקעות נדל”ן כלשהם, ובפרט על השקעות נדל”ן באנגליה. נדרשת זהירות יתרה בהסתמכות על ידע ונתון המוצג בכתבה. אנו ממליצים בכל מקרה, לפנות לייעוץ מקצועי  על מנת לקבל מידע מקצועי ורלוונטי.

צרו איתנו קשר

מתעניינים להשקיע בנדל"ן בחו"ל? השאירו פרטים וקבלו הצעות