השקעות נדל”ן בחו”ל

משכנתא לדירה בחו"ל

המונח משכנתא, מתייחס להלוואה המשמשת למשכון כלשהו של נכס נדל"ן - הרעיון העיקרי הוא כי הנכס יעמוד לפירעון במידה והלווה לא יעמוד בתנאי הלוואה. הנכס משמש כבטוחה להבטחת ההלוואה. הלווה מחויב להגיש בקשה למשכנתא, בו נקבע סכום האשראי המינימלי והתשלומים. בקשות למשכנתא, עוברות תהליך חיתום קפדני לפני שהן מגיעות לשלב הסגירה. סוגי המשכנתא משתנים בהתאם לצרכי הלווה וליכולת ההחזר שלו. עקרונות ההלוואה למשכנתא לדירה בחו"ל זהים לרוב לאילו הניתנות לנכס בישראל.
מאת מערכת רנקו | 08.07.22
house

תוכן עניינים

היכן ניתן לקחת משכנתא לקניית דירה בחו”ל?

 

  1. בנקים בישראל– ניתן לקבל משכנתא לרוכש נכס בחו”ל, בד”כ זה יקרה, כנגד שיעבוד הנכס שיש לכם בארץ.
  2. גופים חוץ בנקאים– בתקופה האחרונה חלו שינויים בשוק האשראי הישראלי, הדבר גרם להגברת התחרות וייצר אופציות נוספות ללווים. חברות מימון רבות נכנסו לשוק האשראי, ברכישת נדל”ן בחו”ל, תהליך האישור דומה ברובו לזה של בנק קונבנציונלי למעט הבירוקרטיה.
  3. בנק במדינה בה רוכשים נכס -האפשרות לקבל משכנתא במדינה בה אתם רוכשים נכס, תלויה למעשה בחוקים ובתקנות של אותה מדינה. פורטוגל לדוגמא, מאפשרת לתושבים זרים, לקיחת משכנתא תמורת הפקדה מינימלית של 30% מערך הבית ושורה של הצגת מסמכים כגון- הוכחת איתנות פיננסית, הצגת חסכונות ועוד. מאידך ישנן מדינות כגון יוון או בריטניה שמקשות מאוד בקבלת משכנתאות למשקיעים זרים.

הזינוק בהלוואות המשכנתאות באירופה עם סיום משבר הקורונה

הזינוק בהלוואות המשכנתאות באירופה עם סיום משבר הקורונה

מקור: https://www.spglobal.com/marketintelligence/en/pages/toc-primer/lcd-primer#sec1

גובה מימון משכנתא לקניית דירה בחו”ל

 
גובה מימון משכנתא, תלוי במדינה שאתם לווים ממנה. בחרתם בבנק הישראלי? המשכנתא לא תעלה מעל 50% מערכו של הנכס שלכם בישראל (בנכס ראשון תוכלו עד 75%). במידה ובחרתם במשכנתא בחו”ל, תהיו חייבים בפתיחת חשבון בבנק מקומי, הפקדה של אחוז מסוים מערך הנכס, תמורת הלוואה של עד 40%-60% ממחיר המכירה או משווי הנכס תלוי במדינה.

לפניכם מדינות באירופה שבהן ההלוואות ברוטו למגורים, נותרו מתחת לרמות של 80% מאז 2007

מדינות באירופה שבהן ההלוואות ברוטו למגורים, נותרו מתחת לרמות של 80% מאז 2007

מקור: https://hypo.org/ecbc/publication-news/european-mortgage-markets-quarterly-review-commentary-q2-2018/

סוגים של משכנתאות לטובת רכישת נכס בחו”ל 

 

ישנן מספר סוגי משכנתאות אשר באפשרותכם לממש, בעת הבקשה למשכנתא לקניית דירה בחו”ל:

  1. הלוואה תלויה מטבע חוץ –הגורם המלווה מצמיד את הלוואת המשכנתא למטבע חוץ, לרוב לשער הדולר או לאירו. במידה ונעשתה בישראל, מוענקת בש”ח. ההחזר החודשי למשכנתא, יקבע לפי שער המטבע הזר שנקבע מראש. במצב זה, השפעת התנודות באותו מטבע חוץ, על הכנסתכם הצפויה מהנכס, עלולה לרדת ולעלות לפי ערכו מול השקל.
  2. החזר משכנתא בגובה ההכנסה מנכס –ישנה אפשרות, שבעת המו”מ שאתם מנהלים מול הבנק או גורם חוץ בנקאי, על גובה ההחזר החודשי. יקבע, כי שיעור ההחזר יהיה זהה, להכנסה חודשית מהנכס המניב שלכם.

ומה לגבי ריבית האשראי אשר יגבו מכם? ריבית האשראי למשכנתא, היא הריבית המוצעת לפרטיים ולמשקי בית על ידי הבנקים המסחריים במדינה המלווה. אשראי המשכנתא, הינו, הלוואה המשמשת למימון רכישת נדל”ן.

לפניכם טבלת גובה הריבית בחלק ממדינות העולם

שם המדינהתאריך נתוניםערך גובה ריבית האשראי האחרון באחוזיםערך גובה ריבית האשראי באחוזים שנה קודם
קפריסין04/221.741.65
יוון04/222.832.79
פורטוגל12/2011.05
ספרד04/221.141.13
ארה"ב05/224.712.65
אוסטרליה04/225.642.3

לא רק משכנתא, הוצאות נוספות בגין רכישת נכס בחו”ל 

 

כמו בכל השקעה, גם בנטילת משכנתא לדירה בחו”ל, יש להוסיף על סכום ההשקעה הבסיסי כמה עשרות אלפי שקלים. מדובר על הוצאות צפויות מראש, הנעות בד”כ בין 9%-11% מסך גובה ההלוואה. 

 

מיסים – מדיניות וגובה המס, הינם בהתאם למדינה שבה נרכש הנכס. חשוב להדגיש כי היקף המיסים שונה, ודאי גם התנהלות מול משקיעים זרים. בנוסף למיסים “הקונבנציונליים”, מס רכישה, מס על רווחי הון, ארנונה וכד’. ישנן מדינות שגובות גם מס עושר/מס מוגדל לזרים וכד’.


הוצאות משפט– קיימים הוצאות משפט כגון, תשלומי אגרה למיניהם, הסכם עם עו”ד, רישום בטאבו וכד’. רצוי מאד לשכור עו”ד מקומי, הבקיא ברזי החוקים והתקנות של אותה מדינה. אותו עו”ד, יעיין בחוזים וישמור על האינטרסים שלכם. זה עשוי לחסוך לכם הרבה ממון וזמן. עלות של עו”ד הינה בד”כ 1%-2% מעלות הנכס.


עלויות שיפוץ– במקרים רבים משקיעים מעדיפים לקנות נדל”ן בחו”ל ולקבל נכס לא משופץ מתחת למחיק השוק. עלויות שיפוץ לנכס נוספות על עלות מחיר הרכישה הראשוני ומייקרות את העסקה.


עליות ביקור בנכס– הוסיפו לטבלת ההוצאות , עליות טיסה, הפסד ימי עבודה/חופש, ושהות של מס’ ימים במדינה בה רכשתם את הנכס. זה קורה בממוצע פעמיים בשנה, לשם טיפול, אחזקה או כול דבר אחר שתחפצו.


דמי תרגום– ברובן המכריע של המדינות, ידרשו מכם מסמכים מתורגמים לשפה המקומית חתומים בידי נוטריון, עלות כוללת 0.5%-1% מעלות הנכס.

*האתר איננו לוקח כל אחריות משפטית על המידע בכתבה ואין לראות בו ייעוץ משפטי ו/או ייעוץ על השקעות נדל”ן כלשהם, ובפרט על השקעות נדל”ן בחו”ל. נדרשת זהירות יתרה בהסתמכות על ידע ונתון המוצג בכתבה. אנו ממליצים בכל מקרה, לפנות לייעוץ מקצועי  על מנת לקבל מידע מקצועי ורלוונטי.

צרו איתנו קשר

מתעניינים להשקיע בנדל"ן בחו"ל? השאירו פרטים וקבלו הצעות

צרו איתנו קשר

מתעניינים להשקיע בנדל"ן בחו"ל? השאירו פרטים וקבלו הצעות